Wandelroutes in Spanje

Alleen al vanwege haar natuurschoon is Spanje al een bezoek waard. Zo zijn er overal wel bossen, en berg-, water- of vulkaanlandschappen te vinden. In totaal telt het land meer dan vierhonderd natuurparken, waarvan er veertien Nationaal Park zijn. Overal zijn er prachtige wandelroutes.

Men verdeelt in Spanje wandelroutes in lange en korte: 'Grandes Recorridos', afgekort GR’s (lange wandelroutes), die opvallen doordat ze rood-wit gemarkeerd zijn,en 'Pequeños Recorridos', afgekort PR’s (korte wandelroutes). Daarnaast bestaan er diverse tussenvormen.

De tochten van de lange wandelpaden zijn minimaal vijftig kilometer en hebben een beginpunt en eindpunt. Het is belangrijk om goed uitgerust aan zulke tochten te beginnen en er de tijd voor te nemen. De 'Pequeños Recorridos' worden meestal uitgevoerd als dagtochten.

Op de website van Café Cultura worden enkele mooie wandelroutes in Spanje op een rijtje gezet, een top 3 van de schitterende natuurgebieden waar heerlijk gewandeld kan worden. >>Lees verder.

Lees ook:
>>Nationale parken in Spanje