Ontspannen op Ibiza

Wie aan Ibiza denkt, zal automatisch denken aan wilde feesten, discotheken en uitgaan. Voor vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en ontspanning wellicht een reden om dit eiland over te slaan en de vakantie elders door te brengen. Maar Ibiza heeft ook een hele andere kant. Zo is het mogelijk om een uitstapje te maken naar één van de unieke en historisch interessante bezienswaardigheden, kan er een heerlijk ontspannen wandeling gemaakt worden op één van de minder bekende stranden  van Ibiza of in alle rust genoten worden van een heerlijke diner met verse vis.

Ibiza Stad (Eivissa)
Laten we eerst de stad Ibiza eens beter leren kennen. Ibiza Stad, Eivissa of “Vila” in de volksmond, is een stad en gemeente met een oppervlakte van 11,14 km² waar naar schatting zo’n 30.000 mensen wonen. In 1999 werd de historische stadskern, Dalt Vila, door Unesco tot Werelderfgoed verklaard. Ook de nederzetting van de Feniciërs in Sa Caleta dat deel uitmaakt van Ibiza Stad, behoort sinds 1999 tot het Werelderfgoed. De stad ligt aan de voet van een heuvel en boven aan de heuvel ligt het oude gedeelte van de stad: Dalt Vila. Wie voor zijn rust naar Ibiza gaat maar toch de stad wil bezoeken, zal het voornamelijk in dit gedeelte van de stad moeten zoeken. In Dalt Vila zijn er een aantal bijzondere bouwwerken te vinden zoals bijvoorbeeld de kathedraal die uit de 14e eeuw stamt, samen met de oude stadsmuren uit de 16de eeuw.

Stranden
Ibiza heeft in totaal zo’n 56 stranden die samen meer dan 18 kilometer lang zijn. Ook zijn er vele bijzondere rotsachtige plekken waar er een verfrissende duik genomen kan worden. Aan de Zuid-West kant van Ibiza eiland, in de gemeente Sant Josep, vind je prachtige stranden met heel fijn zand en kristalhelder water. Het noorden heeft weer wat grotere baaien. Dat de stranden in Ibiza echt heel mooi zijn werd in 2010 bevestigd, toen 13 stranden van Ibiza de Blauwe Vlag kregen. Dit is een internationale milieuonderscheiding voor schone en veilige stranden en jachthavens. Behalve zonnen en zwemmen op Ibiza, kan er dus ook heel goed gedoken worden in het schone azuurblauwe water.

Eten, Drinken, Slapen
Lekker eten en drinken is geen probleem op Ibiza. Doordat het eiland zeer populair is onder toeristen uit allerlei landen, vind je hier natuurlijke alle grote fastfoodketens en hebben steeds meer restaurants hun menukaart aan de buitenlandse gasten aangepast. Toch zijn er ook nog genoeg authentiek restaurants te vinden. Voor een echt rustig diner in Ibiza Stad is de oude wijk Dalt Vila de beste keuze. Hier zijn verschillende knusse eetgelegenheden te vinden, waar typische Ibiziaanse gerechten met verse vis geserveerd worden. Een voorbeeld hiervan is restaurant La Oliva. Ergens een drankje doen kan op een ontspannen manier in één van de (strand) tentjes op het eiland. Heb je echt geen behoefte aan het lawaai van discotheken en andere uitgaansgelegenheden, dan kun je het beste uit de buurt van Ibiza stad blijven. Dit geldt ook voor accommodatie. Een voorbeeld van een >>hotel op Ibiza waar je perfect tot rust kan komen is Villa Cancan in het plaatsje Sant Joan de Labritja. Het is gelegen in het heuvelachtige binnenland en heeft een prachtige uitzicht over heel het eiland.

Met deze tips moet het mogelijk zijn om die bijzondere andere kant van Ibiza te leren kennen!