Vlieg voor een fijne vakantie naar Spanje, maar waar naar toe?

U wilt er is lekker tussenuit en genieten van een welverdiende vakantie. Het kiezen van de bestemming is altijd een leuk voorproefje van uw vakantie. Er is zoveel keuze, Spanje kent zoveel grote en kleine steden die u kunt bezoeken.

Als vakantieland heeft Spanje u een hoop te bieden. Dit heeft te maken met de enorme diversiteit aan bezienswaardigheden en activiteiten die u in het land kunt doen. Houdt u van zon, zee en strand dan kunt u terecht in een van de vele badplaatsen. Ook in de winter kunt u genieten van de zon op de Canarische Eilanden, voor deze Spaanse eilanden moet u wel wat verder reizen.

Maar Spanje is niet enkel een land voor de zon liefhebbers, want ook op het gebied van cultuur en historie is het land een geschikte bestemming. Er zijn verspreid over het land namelijk veel historische en culturele bezienswaardigheden.

Barcelona biedt u een combinatie van de bovengenoemde factoren. U kunt er heerlijk genieten op het strand, maar ook shoppen of het bezichtigen van historische gebouwen behoort tot de mogelijkheden. Barcelona is niet voor niets een graag bezochte stad onder de toeristen. Juist om het feit dat Barcelona zo toeristisch is dient u wel rekening te houden met enige drukte en dat de Spaanse sfeer hier wat verwaterd is.

Wilt u wat meer van de authentieke Spaanse sfeer proeven en dit tegelijkertijd combineren met het bezichtigen van veel prachtige bezienswaardigheden? Dan is de Spaanse hoofdstad Madrid zeker wat voor u. De stad is minder toeristisch dan Barcelona, maar heeft u wel veel te bieden. De vele pleinen, historische gebouwen en monumenten zijn echt wat voor u als cultuurliefhebber.

Een trip naar Spanje kan u op verschillende manieren boeken. U kunt er natuurlijk voor kiezen om een pakketreis te boeken waarin uw vliegticket en hotel bij elkaar zijn inbegrepen, maar u kunt er ook voor kiezen om uw vliegtickets >>Barcelona of >>Madrid los te boeken. Daarna kunt u gemakkelijk zelf op zoek gaan naar een geschikt hotel welke bij u past.

Spanje is hoe dan ook een land waar u kunt genieten op ieder vlak.

Wij wensen u in ieder geval alvast een fijne vakantie toe.

(Foto boven: Strand van Salobreña, aan de kust van Granada. T. Witmaar 2004).