Top 5 duikvakanties in Spanje

Voor actieve reizigers is duiken een echte belevenis: avontuurlijke duikgebieden, prachtige koraalriffen en fascinerende grotten. Ook de Spaanse kusten en eilanden in de Middellandse Zee zijn geliefde bestemmingen voor duikvakanties. Maar wat zijn nu de beste duikplaatsen in Spanje?

Costa Blanca 
Het helderblauwe water van het plaatsje Calpe aan de Costa Blanca biedt een uitstekend zicht op de indrukwekkende onderwaterwereld. De rots van Penon de Ifach biedt een prachtige mogelijkheid om te grotduiken en zo grote zeebaarzen te bewonderen. Daarnaast is ook Cumbre del Sol populair als duikstek. Langs een klif wordt men door de verschillende grotten van zout naar zoet water geleid.

Costa Brava 
Op een kilometer van de kust van L’Estartit liggen de Medas eilanden, sinds 1990 een beschermd natuurreservaat onder water. Men vindt hier ook veel scheepswrakken, perfect voor liefhebbers van wrakduiken. Wrakken, grote zeebaarzen en veel meer moois. Voor na het duiken is het belangrijk om even heerlijk te ontspannen in een mooi onderkomen. Voor meer informatie kijk op >>eurorelais.nl/spanje.

Costa del Sol 
De perfecte plaats voor de beginnende duiker is Marina Bay aan de Costa del Sol. Men kan hier op 15 meter diepte prachtige rotsformaties en vissen bewonderen. Op 18 meter ligt Marina Wall, een klif met kleine grotten en inhammen, de ideale omgeving voor octopussen en inktvissen. Nog wat dieper komt men bij Punto de la Mona, bekend om de zachte koraal, naaktslakken en zeepaardjes.

Costa Dorada 
De baai Cala Llobeta in Calafat en Cala Vidre zijn niet te missen duiklocaties. In Cala Vidre kan men mooie rotspartijen bezichtigen, gemakkelijk bereikbaar vanaf het strand tussen Tres Calas en Sant Jordi. Ook het onderwaterpark van de haven van Tarragona is een mooie duikplaats. Hier ligt het wrak van de >>Dragonera, een schip van 50 meter lang dat prachtig begroeid is.

Mallorca 
Het mooie eiland Mallorca is ook voor duikers een populaire vakantiebestemming. De beste periode om hier te gaan duiken is van mei tot oktober, want dan is het heerlijk rustig en heerst er een aangenaam klimaat. Het heldere water geeft een innemend zicht op de prachtig begroeide onderwaterwereld. Bij Grobe Reef bijvoorbeeld is het rif bedekt met veelkleurig koraal en vindt men zeesterren en murenen.

Foto boven: Jürgen Oberguggenberger / pixelio.de