Het andere gezicht van Barcelona

Van het slenteren door een stad als Barcelona krijg je nooit genoeg. Ondanks dat andere steden als Salamanca en Valencia steeds interessanter worden voor toeristen, is Barcelona ook nog steeds de moeite waard om te bezoeken. In deze stad geniet je natuurlijk van de rijke cultuur, het heerlijke eten en de fijne sangria. Maar Barcelona heeft nog zoveel meer te bieden.

Onbekendere wijken, kleine straatjes
Ben je nieuwsgierig en vind je het leuk om je buiten de gebaande paden te begeven? Dan is het de moeite waard om voor je bezoek aan Barcelona eens te verdiepen in wijken die nog niet zo populair zijn. In deze wijken zie je namelijk de typische Catalaan op de hoek van de straat en vind je nog typische Spaanse winkels.

De wijk Barceloneta is een leuke wijk die nog ontdekt moet worden door het ‘grote’ publiek. Wandel door de haven en langs de zee richting deze wijk en bekijk moderne kunst gemixt met oude straten.
Ook het voormalige dorpje Gracià, waar Park Güell te vinden is, is zeker een bezoek waard. Deze culturele, rijke wijk is uniek door de wirwar van straatjes en gezellige pleintjes. Neem plaats op een van de tientallen terrasjes en kijk je ogen uit naar de excentrieke Catalanen. Goed om je heen kijken is het codewoord in Barcelona.

Antoni Gaudí
Over Park Güell gesproken: in Barcelona zijn natuurlijk overal de prachtigste werken van >>Antoní Gaudí te zien. Maak een bijzondere wandeling door de buurt rondom de Sagrada Familia of kom tot rust in Park Güell zelf. Het volgen van het kronkelende looppad omhoog is echt de moeite waard. Vanaf het hoogste punt van het park heb je namelijk een heel bijzonder uitzicht over de stad. Vaak is er bovenop de berg allerlei activiteit. Neem plaats op het hoogste punt en luister daar naar de muziek van een Spaanse gitarist, die daar zijn repertoire speelt.

Andere werken van Gaudí waar je in een drukke winkelstraat écht even voor naar boven moet kijken zijn Casa Batlló en Casa Milà.  Deze kunstwerken lijken aan de onderkant niet zo heel indrukwekkend, maar zodra je afstand neemt zie je ineens alle details en bijzondere ronde vormen.

Een bezoek aan Barcelona is natuurlijk helemaal naar eigen smaak in te vullen. De cultuurliefhebber heeft genoeg te zien en doen, maar ook een voetballiefhebber is hier op de goede plek. De mix van cultuur, een goed uitgaansleven en nog heel veel andere mogelijkheden zorgt dat Barcelona de perfecte stedentrip is. Met de >>korting Corendon boek je je reis naar deze wereldstad snel, makkelijk en voordelig.