Barcelona: vier plekken waar je geweest moet zijn

Barcelona blijft een van de meest populaire bestemmingen in Europa. En terecht. Veel vakantiegangers zijn wel bekend met een bezoek aan de Ramblas, het voetbalstadion van Barcelona (Camp Nou) en de Sagrada Familia. Daarom is juist leuk om bij je volgende bezoek weer eens iets anders van de stad en streek te zien. Allemaal binnen een uur vanuit je >>hotel in Barcelona te bereiken.

Sitges
Ten zuiden van Barcelona ligt de Costa Dorada met een van de leukste strandplaatsen van het land: Sitges. Het centrum van het dorp begint bij de 17e eeuwse kerk San Bartomeu i Santa Tecla, gebouwd op een rotspunt die de zee insteekt. Stiges is eigenlijk een 'overloopstad' van Barcelona en is met de auto goed te bereiken. De auto is wel handig, aangezien Stiges op 30km afstand ligt van Barcelona. Sitges staat bekend om het hoogstaande uitgaansleven (de eerste Pacha discotheek was in Sitges) en de vele goede restaurants.

Strand 
Barcelona is een van de beste strandsteden van Europa. Het strand bij de Avinguda Litoral wordt ook wel gezien als het equivalent van Ibiza, maar dan op het vasteland van Spanje. Op deze plek vind je veel mooie, moderne mensen en hippe strandtentjes met populaire muziek. Vanaf Plaza Cataluña ben je er binnen een kwartiertje met de metro (ga naar Puerto Olimpico). Daarnaast kan je keuze maken uit het drukke populair strand: Barceloneta of de wat rustigere stranden in het noorden: Marbella en Nova Marbella.

Ruta del Cava 
Voor de echte liefhebbers van >>Cava, is er een mooie wijnroute die je in één dag vanuit Barcelona kunt rijden. Het gaat om de streek Alt Penedès, rondom het plaatsje Vilafranca de Penedès. Sant Sadurní d’Anoia is de hoofdstad van de Cava. Hier vindt je alle Cavahuizen van de meest bekende producten, zoals Freixenet en Codorníu. Beiden hebben in de omgeving kilometers lange ondergrondse gangen gegraven, waar de Cava te rusten wordt gelegd tot de kleinste familiebedrijfjes.

Comerç 24 
Als je eens iets anders in Barcelona zelf wilt dan de eeuwige tapas, dan zou je ook eens naar Comerç 24 moeten gaan (de naam is dezelfde als het adres). In dit sterrenrestaurant staat de Catalaanse meesterchef Carles Abellan in de keuken. Hij was ooit de rechterhand van Ferrán Adria van het legendarische restaurant el Bulli. Het is voor Nederlandse begrippen nog steeds zeer betaalbaar. Voor minder geld kan je ook bij Abellan terecht: hij heropende onlangs het illustere Velódromo. In dit restaurant wordt vanaf 6 uur ’s ochtends ontbijt geserveerd. Hou daar bij het >>boeken van je hotel dus rekening mee; je hoeft niet altijd een hotelontbijt te reserveren.