Tenerife: vijf plekken die je er moet hebben gezien

Het zonnige eiland Tenerife behoort tot één van de zeven Canarische Eilanden. Dit vakantieparadijs ligt in de Atlantische Oceaan en verwelkomt jaarlijks duizenden toeristen die op zoek zijn naar ontspanning, avontuur en heerlijk weer. Voor wie het échte Tenerife wil beleven zijn de volgende vijf plekken een aanrader.  

Nationaal Park El Teide en Pico del Teide
Met 3718 meter is Pico del Teide de grootste vulkaan én de hoogste berg van Spanje. De onderstaande video geeft prachtig weer waarom je een bezoek aan El Teide niet kunt overslaan. De berg en het bijbehorende >>Nationale Park in Spanje zijn simpelweg spectaculair. Door de grote temperatuurverschillen in de atmosfeer veranderen de texturen en kleuren van het landschap continu. Het is een spectaculaire plek die je zeker gezien moet hebben. Het staat dan ook niet voor niets op de >>Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  
Santa Cruz de Tenerife 
De bruisende hoofdstad van >>Tenerife is de thuisbasis van, historisch gezien, één van de belangrijkste havens in de Atlantische Oceaan. In de 19de eeuw groeide de stad snel, vanwege aanmerende vloten die op weg waren naar de Verenigde Staten. Tegenwoordig zijn er volop bezienswaardigheden, schitterende architectuur te bewonderen en heerlijke restaurants te proeven. In februari en maart wordt de stad omgetoverd tot een feeststad vanwege de viering van carnaval. Ook winkelliefhebbers kunnen hier hun slag slaan, op het ‘Plaza de la Candelaria’ kun je belastingvrij internationale merken aanschaffen.
  
La Orotava 
Op de weg naar de El Teide kom je de schitterende bergvallei Orotava tegen. In het gelijknamige, pittoreske plaatsje vind je de traditionele Canarische atmosfeer. De plaats heeft een enorm cultureel erfgoed met prachtige architectuur en schilderachtige straatjes, huizen en gebouwen. Het heeft wat weg van de pittoreske dorpjes die te vinden zijn op het Griekse eiland >>Kreta. Het ‘Casa de los Balcones’ is een prachtig voorbeeld van de bouwstijl van het eiland, en de parochiekerk Concepción is spectaculair om te zien. Verder heeft de stad een botanische tuin, een mausoleum en drie prachtige, vrijwel onontdekte, vulkaanzandstranden.
  
Masca
Voor een avontuurlijke wandeling moet je in de Masca vallei zijn. Trek goede wandelschoenen aan, en trek en klauter over het bergpad door de kloof. Vergeet niet af en toe te stoppen voor een adembenemend zicht over de vallei. Je loopt van boven naar beneden, vanaf het dorpje Masca naar de zee.De wandeling duurt ongeveer 3 tot 4 uur. In de baai beneden neemt een boot je mee naar Los Gigantes. Sportievelingen kunnen natuurlijk ook de wandeling naar boven maken.
  
Los Gigantes 
Dit kleine vissersdorpje is genesteld in de kliffen aan het westen van het eiland. Vanaf hier kun je verschillende boottochten maken om wilde dieren te spotten, zoals walvissen en dolfijnen. Vanuit de haven kun je goed de rotswanden bewonderen en in het kleine park van het dorp is het heerlijk vertoeven op een terrasje.
  

The Mountain from TSO Photography on Vimeo.