Tenerife, op vakantie... en dan blijven

Bij Tenerife stellen we ons allemaal een paradijselijke vakantiebestemming voor, en dat klopt ook! Vele Nederlanders trekken tijdens winter en zomer naar dit vulkanische vakantie-eiland om van het prachtige landschap en het overheerlijke weer te genieten, sommigen keren zelfs jaarlijks terug. Tenerife heeft namelijk alles te bieden wat je van een vakantie oord kunt verwachten.

Het eiland
Tenerife maakt deel uit van de Canarische eilanden. Deze eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan tegenover het Afrikaanse continent ter hoogte van het zuiden van Marokko. Deze eilanden werden eind 15de eeuw onder de kroon van het koninkrijk Castilië gebracht en zijn tegenwoordig een onafhankelijke regio (Comunidad Autónoma) van Spanje. Toch hebben ze duidelijk andere kenmerken dan het Spaanse vasteland.

Het meest spectaculaire en prominente kenmerk van Tenerife is de vulkaan El Teide met zijn 3718 meter hoogte. Dit vulkanische gebied, Las Cañadas, is niet meer actief; de laatste uitbarsting was in 1909. De sporen van al deze geologische activiteit zijn overal op het eiland te zien. De meeste stranden hebben een buitengewoon zwart zand en het schiereiland Anaga heeft, dankzij de vulkanische sedimenten, een compleet andere, jungleachtige begroeiing. Een waar genot voor oog en ziel.

Een ongewoon klimaat
Overal ter wereld is er eigenlijk wel iets aan te merken op het weer: het is óf te koud, óf te warm, óf te nat, etc. Op Tenerife kan zelfs de meest kieskeurige vakantieganger niet over het weer klagen. Er bestaat eigenlijk geen winter, en in de zomer zijn de temperaturen precies warm genoeg om heerlijk op het strand te liggen of een wandeling te maken. Er is ook niks te bespeuren van de verstikkende luchtvochtigheid van de Nederlandse zomer.

Eén eiland, twee klimaten en eindeloze variatie
Het eiland is verder onder te verdelen in twee klimaatgebieden, dit vanwege het vulkanisch gebergte dat zo hoog is, dat het de wolken halverwege het eiland tegen houdt. Omdat in het noorden de bewolking soms blijft hangen is het er koeler. Minder goed strandweer, maar wel een welig, droomachtige landschap! Op het schiereiland Anaga in het noordwesten heeft het klimaat in combinatie met de rijke voedingsbodem die achtergelaten is door de vulkaanuitbarstingen, een compleet andere landschap opgeleverd: een jungleachtige laurierbos, droomachtige berglandschappen en adembenemende vergezichten.

In het zuiden is er dus vrijwel geen bewolking, wat natuurlijk garant staat voor elke dag stranddag. Hoewel de begroeiing meer woestijnachtig is, zijn er ook hier prachtige landschappen te bewonderen; bijvoorbeeld in de omgeving van Villaflor, waar we een van de meest bizarre landschappen in Europa kunnen vinden: het maanlandschap in natuurpark Corono Forestral. Het bizarre en buitenaards aandoende landschap is gevormd door een van de laatste vulkaanuitbarstingen.

Steden
Op Tenerife vind je ook qua bebouwd landschap precies wat je zintuigen behaagt. Of je nou verzot bent op idyllische, ongerepte dorpjes, of juist het tegenovergestelde, het kan allebei op Tenerife. Een kort overzicht:

- Puerto de la Cruz: deze bruisende stad ligt in een weelderige vallei in het noorden van Tenerife. De ooit rustige vissersdorp is nu een mekka voor vakantiegangers uit heel Europa. Een van de populairste attracties zijn de botanische tuinen, gesticht in 1788.
- Playa de las Américas: deze levendige badplaats is de grootste toeristische trekpleister van het eiland. Als je op zoek bent naar een bruisend nachtleven, een overvloed aan kleine strandjes en watersport faciliteiten, dan zit je hier goed.
- Santa Cruz de Tenerife: dit is de hoofdstad en belangrijkste havenstad van het eiland. Als je dol bent op modernistische architectuur, serene parken en lange wandelingen, dan is Santa Cruz de perfecte stad voor jou.
- La Laguna: deze in 1497 gestichte stad staat op de Werelderfgoedlijst en is dé historische destinatie van Tenerife. Een tour langs de monumentale huizen en idyllische straatjes voert je door de rijke geschiedenis van deze studentenstad en brengt je dichter bij de oorspronkelijke cultuur van het eiland.

Eigendom te koop op Tenerife
Steeds meer Noord-Europeanen kiezen ervoor om zich te vestigen op hun favoriete vakantieplek. Het warme klimaat en de aantrekkelijk geprijsde huizen maken Tenerife tot de plek bij uitstek voor de woningzoekenden.

Investeren in een huis in Tenerife niet alleen veilig, het is zelfs een goed idee. De huizenprijzen zijn nog steeds niet teruggestegen naar de oorspronkelijke hoogte van voor de crisis. Dat betekent dat een huis dat nu gekocht is, al binnen enkele jaren een aardig winstgevend spaarpotje kan worden.

Advies inwinnen
Een huis kopen doe je niet zomaar, en al helemaal niet een huis in het buitenland. Naast de duidelijke problemen die de afstand met zich mee brengt, loop je ook gauw tegen andere zaken aan zoals onduidelijke wetgeving, lange wachttijden en veel kopzorgen.

Een bemiddelaar is dus broodnodig!
Een van de meest betrouwbare en servicegerichte bedrijven is >>Clear Blue Skies Group S.L. Deze adverteren niet met pompeuze berichten over de groei van hun bedrijf, maar juist met beoordelingen van hun vele tevreden klanten.

Dit familiebedrijf staat klaar om haar klanten een eerlijke en transparante service te bieden in de zoektocht naar de perfecte (vakantie) woning. Clear Blue Skies Group S.L. heeft een ruim assortiment aan woningen in de aanbieding voor elke budget, en verandert het zoektocht naar vastgoed van een verwarrende nachtmerrie, in een spannend avontuur. Neem zelf een kijkje op de website en ontdek wat Tenerife zoal te bieden heeft!